POPOLNA PODLAGA ZA LIČILA

 

V drogerijah je zadnje čase videti pravi razcvet primerjev, podlag, baz in vseh ostalih izdelkov, ki pomagajo doseči popoln videz kože. In ob vsej tej poplavi izdelkov  pozabljamo kaj je dejansko tista prava in najboljša podlaga za ličila.

Toliko časa se posveča prekrivanju, poudarjanju, skrivanju, da pozabljamo, da bi lahko ves ta čas in denar vložili v samo osnovo – v zdravo kožo. V kvalitetne izdelke za nego, kakšno dodatno masko, dodatno minuto časa zvečer, da bi se ličila res dobro odstranila in kakšen dodaten kozarec vode.

 

Tukaj ne govorim o vseh tistih, ki imamo problematično kožo. Včasih vložiš ogromno truda in časa in še vedno ne dosežeš kvalitete kože, ki je nekomu drugemu samoumevna. Ne govorim  tudi o temu, da bi za kozmetične izdelke morali zapraviti celo premoženje in da bi bilo potrebno redno hoditi k kozmetičarki.  Z redno uporabo povprečnih izdelkov srednjega cenovnega razreda lahko naredimo ogromno, le uporabljati jih je treba.

 

 

Tukaj govorim o instantnih rešitvah. Govorim o temu, da smo seznanjeni s tem, da na videz naše kože vpliva tako zadostna količina spanca, kvalitetna hrana, zadostna količina tekočine, pravilna nega, hormonsko ravnovesje in vse to negiramo, ker vedno upamo, da bo čudežno ličilo izbrisalo vse in naredilo našo kožo popolno. Iste zgodbe najdemo pri odpravljanju celulita in iste zgodbe pri odpravi odvečnih kilogramov.

Negiramo osnove in iščemo čudežne rešitve – tabletke, preparate, nekaj novega...

 

Res je, da osnova vzame več časa, je pa tudi res, da reši več težav hkrati...

Velikokrat dobim na svoj stol stranko, ki ima v osnovi dobro zdravo kožo,  a jo je z nepravilno uporabo negovalnih sredstev (ali sploh neuporabo česarkoli razen ličil) pripeljala do zelo slabega stanja. Povrhnjica se lušči, v osnovi se koža masti,  izsušena plast povrhnjice sploh ne vpija ličil, tako da vse stoji na površini. Za poseben dogodek se naroči profesionalno ličenje in pričakuje se, da bodo čudežni izdelki iz mojega kovčka pričarali popolno kožo. Res je, z ličili se lahko naredi čudeže, ampak vse ima svoje meje. In ko uporabiš 1001 izdelek, da kožo nekako znormaliziraš, makeup še vedno ni to, kar bi lahko bil, če bi bila koža v osnovi zdrava ali vsaj negovana. In potem čez nekaj minut na tvojem stolu sedi druga stranka z negovano kožo in z uporabo minimalne količine ličil in z minimalno truda njena koža dobesedno zažari.

 

In na koncu ugotoviš, da je računica ista: ali boš čas v zdravje svoje kože (in s tem tudi telesa) uporabil prej in naredil dobro osnovo ali pa boš toliko več časa (in denarja) porabil kasneje za popravljanje preteklih napak...

Stvar je dejansko samo v odločitvi: preventiva ali kurativa?

 

Da pa se ne razumemo narobe...

Primerje in baze sama naravnost obožujem...

Pomagajo dodati tisto piko na i, prekriti barvne nepravilnosti, dodatno zožati pore, pač poskrbeti za tiste detajle, s katerimi nas mati narava ni najbolje obdarila in hkrati pomagati takrat, kadar življenjski tempo poskrbi, da nismo ravno v najboljši formi... Obdržimo pa jih kot skrite rezerve in dodatne SOS pomočnike, ki jih uporabimo vsake toliko časa,  kadar je to potrebno in ko si želimo izgledati extra dobro,  ne pa kot izgovor in vsakodnevno rezervo, ki nam pomaga, da lahko še naprej delamo škodo svoji koži in svojemu zdravju.