MOJ KOVČEK ZA LIČENJE 1. DEL: OSNOVNA LIČILA

 

V tem prvem članku našega cikla člankov MOJ KOVČEK bom pisala samo o ličilih, torej tisti čisti osnovi, katere izdelke potrebujemo za izdelavo makeupa. V naslednjem članku se bomo posvetile vsem dodatnim izdelkom, ki ne smejo manjkati v kozmetičnem kovčku...

 

In če začnemo z osnovo:

 

PUDER

Najprej potrebujemo podlago. Dober, kvaliteten puder primeren za vse tipe kož v večih različnih odtenkih. Sama zelo rada uporabljam pudre v stiku, saj so mi izredno uporabni. Hitro najdeš pravi odtenek, naneseš, mešanje odtenkov je enostavno, uporabim jih lahko tudi kot korektor in osebno so mi tudi najbolj higienični.

Če denarnica omogoča, je super, če imaš na voljo 2 liniji pudrov, eno prekrivnejšo in eno lažjo, s kombiniranjem odtenkov in prekrivnosti pa se lažje poigravaš in ustvariš unikatno podlago za vsako stranko.

 

KOREKTOR

Sama kot korektor uporabim kar puder v stiku, imam pa vedno na voljo še kakšen dodaten zeleni korektor za prekrivanje rdečice in poseben korektor za podočnjake. Za tiste intenzivne podočnjake modro/vijolične barve imam poseben prekrivnejši korektor, ki pomaga barvno nevtralizirati barvo podočnjakov in pa en lažji korektor, ki samo nežno osvetli in naredi bolj svež izgled. Moj osebni favorit je MeMeMe Flawless Concealer v odtenku Beige. Izredno lep odtenek, ki pristaja večini in lahka tekstura, ki naredi svežino in nežno prekrije.

 

MATIRNI PUDER

Puder v prahu je osnova, nič pa ne škodi še kakšen dodaten puder v kamnu.

Moji osebni favoriti so: 

puder v prahu: MeMeMe Flawless Loose Powder

puder v prahu: NYX Loose Powder / Puder v prahu 09 Ivory

puder v kamnu:  MeMeMe Flawless Face Powder TRANSLUCENT

Ker sem na to temo zapisala že poseben članek, tukaj ne bi izgubljala dodatnih besed.

 

 

OBRVI

Zadnja leta so modne lepo poudarjene in osenčene obrvi in temu primerno je na voljo tudi čedalje več izdelkov za obrvi. Osnovna izdelka, ki bi ti ju priporočala sta senčili za obrvi. Meni osebno so najbolj všeč NYX Eyebrow Cake Powder-ji, saj vsak vsebuje 2 različna odtenka in se lahko z odtenki zelo dobro poigravaš. 

 

OČI

Malce obsežnejša tema, ki bo potrebovala poseben članek.

 

LICA

Osnovni izdelki, ki jih pri ličenju uporabljam sama so: nevtralni matte bronzer, bronzer s sijajem in pa rdečilo. Glede na samo ličenje, stranko in priložnost izdelke uporabim posamični izdelek ali  izdelke kombiniram med sabo.

Moji osebni favoriti so:

Matte bronzer: NYX Matte Face and Body Bronzer 01 Light

Bronzer s sijajem: je žal iz prodaje, tako da sem v iskanju novega...

Rdečilo za lica: moja trenutna izbirka obsega nekje 20 odtenkov. Najbolj univerzalen in uporaben mi je odtenek NYX Powder Blush v odtenku Pinched, v nežno rožnatem odtenku, ki izpade izredno naravno. Kot zelo dobra opcija so palete rdečil, v katerih imaš različne kombinacije barv, ki so cenovno precej ugodnejše kot kupovanje posamičnih odtenkov.

 

USTNICE

Ponovno malce obsežnejša tema, ki bo potrebovala svoj članek.

 

Od čistih osnov  bi to dejansko bilo to ;)...

Glede na obsežnost samo tega članka, vidim, da me čaka še veliko pisanja ;).

Želiš želiš biti obveščena, ko objavim nadaljevanje članka? 

Klikni in se prijavi na obveščanje ->> E-NOVIČKE!

 

Bom vesela tvojih komentarjev, mnenj in dodatnih vprašanj!

Anja