CENA POROČNEGA LIČENJA 

 

Nekaj dni nazaj sem naletela na tale članek ameriške vizažistke Deeve:  Why does  bridal makeup cost so much?  in spomnil me je na to, da sem na to temo želela pisati že nekaj mesecev nazaj.

 

Vsako leto vizažisti sprejemamo povpraševanja za poročna ličenja in na koncu zelo velikokrat odloča samo cena. Makeup se tretira kot veščina, ki jo zelo zlahka osvojimo in ker je pri planiranju poroke med zadnjimi stvarmi (ko se večinoma že preseže poročni finančni plan) je to stvar pri kateri se dostikrat varčuje. Kar  mi je pa osebno zelo zanimivo je to, kako se pri ličenju ne zavedamo, da v 90% ugodnejša cena pomeni manj kvalitetno storitev z manj kvalitetnimi izdelki.

 

Cena je ugodnejša in pika, odločitev pade. Velikokrat se potem zgodi, da čez kakšen mesec ponovno pride mail od iste neveste z vprašanjem, če sem mogoče vseeno še prosta na njen termin in potem mi pove, da je bila na poskusnem ličenju drugje in da ni bila zadovoljna. Takrat kruta realnost kaj cena makeupa pomeni udari na plan in neveste se zavedo, da je pomembno izbrati vizažista, ki ve kaj dela.

 

Ni malo primerov, ko neveste prijočejo domov in ni malo primerov, ko v zadnjih dneh (ko so bile na poskusnem ličenju) nujno iščejo drugega vizažista...

In res je, kakor je napisala tudi Deeva: "Veliko nevest zapravi več denarja za čevlje, ki se izpod obleke skorajda ne bodo videli, kot pa za svoj obraz... " Ni to zanimivo?  

 

 

Kar sama velikokrat rečem svojim nevestam je to, da verjamem, da bi si vsak od nas tako za vsakdan kot tudi za poročni dan rad privoščil samo najboljše, a žal ne gre. Poroka sama je velik finančni in organizacijski zalogaj in stvari hitro uidejo iz nadzora, zato razumem vsako nevesto, ki okleva glede cene.

 

Kar pa je pomembno je to, da se zavedamo, da je potrebno premisliti ali je vredno začeti svoj dan v solzah in kakor je napisala Deevaa, da občutek samozavesti, ko se pogledaš v ogledalo in občutek sigurnosti, ko greš zvečer spat in ko veš, da lahko svojemu vizažistu zaupaš nimata cene. 

 

Zato kakorkoli se bodoče neveste že odločate imejte poskusno ličenje. Tako kot je nujno, da  preizkusimo obleko, pomerimo čevlje, gremo na testno friziranje, je pomembno tudi poskusno ličenje.  Ob vseh stroških, ki nastanejo s poroko, je strošek poskusnega ličenja res minimalen, bo pa poskrbel za to, da boste na večer pred poroko mirno zaspale, da boste sigurne, da ste izbrale pravega vizažista in da bo makeup zdržal do jutra.

 

Za vsa dodatna vprašanja glede poročnega ličenja, nasvete in rezervacije, pa sem vam na voljo tukaj.

Želiš biti obveščena, ko objavimo nove članke? Klikni in se prijavi na obveščanje!