MOJ KOVČEK ZA LIČENJE 2. DEL

OSNOVNA LIČILA ZA LIČENJE OČI 

 

Zadnjič smo pregledale osnove, danes pa se lotimo izdelkov, ki jih potrebujemo za senčenje oči.

 

PODLAGA / PRIMER / BAZA ZA SENČILA

Vse se začne pri dobri podlagi, kajne? Obstojnost samih senčil je zelo odvisna od načina nanosa, kvalitete senčil in pa seveda podlage.

Da bodo senčila kar se da obstojna (16 ur +) je zelo priporočljiva uporaba baze za senčila. Naredila bo dobro osnovo, senčila se bodo lažje nanašala, barve bodo izrazitejše in ličenje bo bolj obstojno.

Meni najljubša baza:  NYX Podlaga za senčila High Definition

 

SENČILA

Zame so osnova naravni odtenki senčil v mat verziji. Mat odtenek senčila v svetlo peščeni, beli, črni in različnih odtenkih rjave. Osebno mi je senčenje oči veliko lepše in izrazitejše pri kombinaciji mat in sijočih senčil, zato so te barve senčil zame osnova, brez katere ne gre.

Potem so tu dodatni pearl odtenki senčil v naravnih tonih. Pearl peščena za osvetljevanje notranjega kotička in predela pod obrvmi (contouring očesa) in naravni marelični, naravno roza in rjavi odtenki s katerimi lahko ustvarjam lepe naravne, beauty looke.

In na koncu so tukaj še barviti odtenki. Osebno sem pristašica naravnih makeupov, po drugi strani so tudi zahteve dela takšne, da sem omejena z naravnimi toni, zato so ti odtenki pri meni najmanj uporabljeni, a jih je vseeno potrebno imeti v kovčku.

Za začetek lahko pričneš s paletami senčil, da boš lažje ugotovila, katere barve so ti najbolj uporabne, potem pa si le-te odtenke kupiš posamično.

Meni osebno so za osnovo (takoj za profesionalnimi seveda) najljubše palete Sleek in sicer Sleek Oh so Special, Sleek Storm in Sleek Au naturel, saj so izvrstna kombinacija naravnih matte in pearl odtenkov, božanske pa so tudi palete senčil znamke Zoeva.

 

 

ČRTALA IN EYELINERJI

Osnova je črno črtalo, vsaj jaz brez njega ne morem, vedno pa je dobrodošlo še kakšno manj vpadljivo črtalo v sivi ali temno rjavi barvi in svetlo črtalo za ličenje vodne linije (notranji del veke) in pa seveda eyeliner v osnovni črni barvi.

 

MASKARA

Maskara je med izdelki, ki jih je potrebno zaradi higieničnih razlogov najhitreje zavreči, zato se sama rada omejim na dve: klasično volumensko črno in klasično volumensko črno v vodoodporni različici za svečana ličenja in snemalne dneve s spremenljivih pogojih, kjer želiš, da maskara ostane na svojem mestu.

 

UMETNE TREPALNICE

V kovčku nikoli ni odveč kakšen kos umetnih trepalnic. Kakšne bolj naravne zgolj za poudarek ličenja, kakšne bolj izrazite za močnejše večerne makeupe,  kakšne individualne trepalnice ali trepalnice v čopkih s katerimi lahko samo malenkostno poudariš naravne trepalnice in pa seveda lepilo za umetne trepalnice. 

 

Od čistih osnov za ličenje oči bi to dejansko bilo to ;)...

Želiš želiš biti obveščena, ko objavim nadaljevanje članka? 

Klikni in se prijavi na obveščanje ->> E-NOVIČKE!

 

Preberi še: 

Moj kovček za ličenje: Uvod

Moj kovček za ličenje: Osnovna ličila