MOJ KOVČEK ZA LIČENJE

3. DEL: OSNOVNA LIČILA ZA LIČENJE USTNIC

 

V prejšnjem članku smo pregledale osnovne izdelke za ličenje oči, danes pa bomo preverile izdelke za ličenje ustnic.

 

BALZAM ZA USTNICE

Kot že mnogokrat rečeno, je najbolj pomembna dobra osnova, zato v kovčku za ličenje ne sme manjkati dober balzam za ustnice. Sama prisegam na Carmex in Blistex, ki sta se do sedaj izkazala kot najboljša. Kakršenkoli balzam že pa izbereš, izberi prosojnega, meni osebno so tudi bolj uporabni tisti v lončku, saj ga lažje zajameš ali z biba palčko ali z kovinsko špatulo.

 

PRIMER ZA USTNICE

Primerji za ustnice so dokaj novi izdelki, ki jih v prodaji ni veliko, pridejo pa zelo prav, kadar želiš ličila na ustnicah obdržati čimdlje. Naredijo dobro osnovo za ličila in obdržijo šminko na mestu dlje časa.

 

ČRTALA ZA USTNICE

Osnova so črtala v naravnih odtenkih, vedno pa pride prav še kakšno črtalo v rdečem odtenku, odtenku ciklame in roza, seveda odvisno od barv, ki jih največkrat uporabljaš.

Moja najljubša črtala so:

NYX Slim Lip Pencil 10 Natural – izredno lep naraven odtenek

NYX Slim Lip Pencil 49 Beige – definitivno moje najljubše črtalo, saj je odtenek naravnost fantastičen in ustreza večini in

NYX Slim Lip Pencil 58 Nude Pink – še zadnji iz moje zlate trojice naravnih odtnekov... Z nežnim roza pridihom za malce bolj svež izgled.

 

 

ŠMINKE

Tukaj sama zelo težko govorim o osnovi, saj se mi zdi da mi šmink ni nikoli dovolj.

Nevtralni naravni odtenki so tudi tukaj osnova, nežni odtenki marelične in tople roza, živahna in vinsko rdeča prav tako, nikoli pa ni odveč še kakšna bolj intenzivna barva.

Pri svojih najljubših odtnkih se tukaj zelo težko omejim, če pa se že potrudim izbrati nekaj mojih najljubših bi to bile naslednje:

MeMeMe Eva, Chara, Selene in Aglaea

Sleek Peaches and Cream, Candy Cane, Barely There in Baby Doll,

osebno imam zelo rada tudi Zoevine Lip Crayone, saj so zelo enostavne za uporabo in odtenki so čudoviti, NYX Matte šminke zaradi njihove obstojnosti in pa NYX Butter šminke zaradi prijetnega občutka na ustnicah in svežega izgleda.

 

GLOSI

Prozoren glos brez dodatkov lahko kombiniraš z šminkami in tako ustvariš svoj barvni gloss, še vedno pa ti pride prav kakšen gloss, ki ima malenkost pearl, saj lahko z njim umiriš barvo šminke in lažje delaš kombinacije.  Za osnovo (razen če si ljubiteljica glossov) pa bo to dovolj, saj boš lahko svoje odtenke ustvarjala s kombinacijami glosa in šminke.

Glossa, ki ju sama največkrat uporabljam sta:

MeMeMe Lip Glaze 03 Pink Champagne – fantastičen naraven, nežen, a vseeno svež odtenek

MeMeMe Lip Glaze 02 Creme Caramel – prosojno pearl odtenek, ki nežno ubije barvo šminke in naredi bolj nežen soft izgled

NYX Mega Shine Natural Lipgloss v odtenkih 122 Natural, 129 Beige in 159 Smokey Beige zaradi polnosti barve in fantastične teksture.

 

Od čistih osnov za ličenje oči bi to dejansko bilo to ;)...

Želiš želiš biti obveščena, ko objavim nadaljevanje članka? 

Klikni in se prijavi na obveščanje ->> E-NOVIČKE!

 

Preberi še: 

Moj kovček za ličenje: Uvod

Moj kovček za ličenje: Osnovna ličila 

Moj kovček za ličenje: Osnovna ličila za ličenje oči