Modni hit leta: Matte ustnice

 

Matte je hit, ki nas spremlja že iz preteklih let...

Najprej so bili modni hit matte nohti in matte senčila, medtem ko so v letih 2014 in  2015 pravi hit postale matte šminke. Ustnice so končno prišle na prvo mesto in po dolgih letih postavile oči na drugo mesto. Hkrati z matte odtenki so se pojavili tudi bolj izraziti, temni, vampy odtenki in pa seveda klasična rdeča brez katere ne gre.

Kar je plus matte odtenkov je definitivno boljša obstojnost v primerjavi s klasičnimi različicami, so pa v primerjavi s klasičnimi šminkami in glossi bolj suhe po sestavi, tako da je redna uporaba balzama za ustnice res nuja, sicer šminke izsušene ustnice samo še bolj poudarijo. 

 

Spodaj pa nekaj trenutno najbolj modnih matte odtenkov iz MojeDrogerije...

 

Začenjamo z klasičnimi nevtralnimi odtenki, med katerimi kraljujeta NYX Soft Matte Lip Cream-a v odtenku Abu Dhabi in London in pa Milani Color Statement Moisture Matte Lipstick v odtenku Naked

 

 

Med vedno modnimi odtenki so tudi klasični »mesnati« odtenki, ki samo rahlo poudarijo barvo ustnic.

Neizpodbitna  favorita  tukaj sta  Sleek Birthday Suit Matte me gloss in pa NYX Soft Matte Lip Cream v odtenku Stockholm.

 

 

Če  imaš rada rdeče ustnice je izbire matte šmink ogromno.

Noro lep odtenek je NYX Soft Matte Lip Cream v odtenku Monte Carlo, izredno všečna pa sta tudi odtenka Milani Color Statement Moisture Matte Lipstick v odtenku Iconic,ki je izredno slična kopija slavne Mac Ruby woo šminke in pa Confident.

 

 

 

Ogromno je tudi vedno priljubljenih roza in vijoličnih odtenkov...

 

  

    

 

In če si dovolj drzna za temnejše vampy  odtenke, potem je tukaj še nekaj top vampy odtenkov.

 

NYX Soft Matte Lip Cream Transylvania, NYX Soft Matte Lip Cream Copenhagen, Milani Color Statement Moisture Matte Lipstick v odtenku Fearless, Love in Flirty in Glam.

 

 

 

vir fotografij: Pinterest

Ogromno novih odtenkov pa še prihaja...

Zdi se, kot da je večina blagovnih znamk šele sedaj dojela, kako popularne so matte šminke, zato so jesenske kolekcije  polne fantastičnih novih matte odtenkov. Tudi na poti v MojoDrogerijo jih je kar nekaj in če bi želela biti obveščena, ko bomo dodali nove, klikni in vpiši svoj mail, da te lahko obvestimo.

 

Kje pa lahko preveriš vse trenutno dobavljive matte šminke in glosse?

Vsi trenutno dobavljivi izdelki za ustnice z matte finishem te čakajo tukaj, sicer pa si jih lahko  ogledaš tudi v posamičnih kategorijah:

NYX Soft Matte Lip Cream 

Milani Color Statement Moisture Matte Lipstick

Milani Amore Matte Lip Creme (novi odtenki naj bi prišli že v novembru)

Sleek Matte Me Gloss

 

Da bo iskanje pravega odtenka zate lažje, pa te na naši FB strani v posebni galeriji čaka še več kot 100 swatchev.

Klikni za ogled galerije matte swatchev.

 

Zanima pa me tudi tvoje mnenje – katera je tvoja top jesenska izbira šminke, odtenek brez katerega ne moreš... Si podlegla matte modnemu hitu ali vztrajaš pri klasičnih šminkah in glossih?